NOVI HORIZONTI I POGLEDI U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI

 • Identifikacioni broj društva: 4210189290003

  Sparkasse Bank  Transakcijski račun: 1990500031378334

  Poštovana/ni

  Udruženje „Društvo za debljinu“u BiH je državno udruženje i njegovo sjedište je u UKC Tuzla. Osnovano je 2015 godine i do sada je organiziralo dva međunarodna kongresa o gojaznosti Tuzla 2015 i Mostar 2019 godine, te međunarodnu ekspertnu panel konferenciju o gojaznosti Bijeljina 2018 godine. Na tim međunarodnim događajima je bilo 1000 registriranih učesnika. Od 2020 godine Udruženje „Društvo za debljinu“ u BiH je članica EASO krovne evropske asocijacije koja se bavi izučavanjem problema gojaznosti.

   Konferencija pod nazivom „NOVI HORIZONTI I POGLEDI U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI“ će se održati 24.9.2022 godine u 10 sati u  hotelu Salis Tuzla. Svoja velika klinička i naučna iskustva obiteljskim ljekarima, pedijatrima i svima ljekarima koji liječe pretile pacijente u primarnoj zdravstvenoj zaštiti prenose neki od najprominentnijih endokrinologa, gastroenterologa, psihijatara, pedijatara i nutricionista iz regiona. Na ovom jednodnevnom, multidimenzionalnom skupu iz više uglova će biti promatran problem gojaznosti a na istom će učešće uzeti i ekonomisti, poslodavci i prosvjetni radnici.

  Organizator ovog jedinstvenog skupa je državno Udruženje „Društvo za debljinu“ u BiH pod pokroviteljastvom Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Vlada TK. Su organizatori skupa su JZU UKC Tuzla, JZU Dom zdravlja dr. Mustafa Šehović Tuzla, Medicinski fakultet u Tuzli i Grad Tuzla. Učešće na konferenciji će biti bodovano od strane Ljekarske/Liječničke komore Federacije BiH.

  Poštovane kolegice i kolege srdačno Vas pozivamo da nam se pridružite i budete dio jedinstvene, jednodnevne ekspertne multidisciplinarne konferencije. Obogatite i podijelite svoja znanja sa vrhunskim predavačima koji će u interaktivnoj komunikaciji dati nove poglede na problem gojaznosti.

  U prilogu Agenda vezana za skup.

  Uz respekt, Predsjednik Udruženja Drušvo za debljinu u BiH prof.dr.sc.Fuad Pašić  AGENDA - NOVI HORIZONTI I POGLEDI U BORBI PROTIV GOJAZNOSTI - PDF

  PLAKAT - PFD

  PRIJAVE NA WEB STRANICI WWW.KONGRES.BA

MORBIDNA GOJAZNOST

Morbidno gojazni pacijenti imaju nižu kvalitetu života i oboljevaju od...

DEBLJINA I GERB


Redukcija tjelesne mase, kao dio prve linije terapije, znatno poboljšava...

DIJABETES I DEBLJINA

Posljednjih desetljeća svjedoci smo dramatičnog porasta broja oboljelih...

LIJECENJE DEBLJINE

Liječenje debljine je dugotrajno i zahtijeva multidisciplinarni pristup i uključivanje...