Dobro došli na 2. bosanskohercegovački kongres o debljini s međunarodnim sudjelovanjem i 8. simpozij “Novosti u gastroenterologiji”

Poštovane kolegice i kolege,

velika mi je čast pozvati vas u Mostar, u BiH, na 2. Bosanskohercegovački kongres o debljini s međunarodnim sudjelovanjem i 8. Simpoziji „Novosti u gastroenterologiji“ koji će se održati u periodu od 20. – 23.06.2019. godine u Mostaru, Hotel Mepas.

Ove godine pripremili smo dvostruki program.

Kao i svake godine održat će se simpozij „Novosti u gastroenterologiji“ i to već osmi put, a ove godine u okviru Drugog bosanskohercegovačkog kongresa o debljini s međunarodnim sudjelovanjem.

Na jednom mjestu okupit će se najprominentniji europski, regionalni, i domaći predavači iz različitih oblasti koji u svakodnevnoj praksi dijagnosticiraju i liječe pacijente s gojaznošću. Na kongresu očekujemo sudjelovanje i nemedicinskih profesionalaca koji također sudjeluju u borbi protiv ove pošasti. Pokušat ćemo u multidisciplinarnom i multidimenzionalnom pristupu dati odgovore, odnosno utjecati na promjenu paradigmi o gojaznosti i njenim posljedicama.

Očekujemo da na jednom mjestu kroz zanimljiva predavanja u različitim sesijama dobijemo najnovije informacije o najoptimalnijim modalitetima u pristupu bolesti debljine. Na kongresu očekujemo
sudjelovanje endokrinologa, gastroenterologa, obiteljskih liječnika, psihijatara, nutricionista, kineziologa, anesteziologa i kirurga. Poseban fokus će biti na primarnoj prevenciji, ulozi obiteljskog liječnika i promociji zdravih stilova života.

Raširenih ruku i topla srca Vas očekujemo u Mostaru.

TEME KONGRESA:

Pandemija pretilosti lokalni I globalni problem

Debljina u djece

Uloga obiteljskog liječnika u prevenciji I liječenju pretilosti

Promocija zdravih stilova života I balansirana ishrana kapitalni elementi u brobi protiv pretilosti

Pretilost I dijabetes tip 2 paralelne epidemije

Gastrointestinalni trakt I pretilost

Endoskopske procedure u liječenju pretilosti

Barijatrijska kirurgija u liječenju pretilosti

Prva obavijest Program Registracija Rezervacija hotela

Sponzori